Mary-Ann's Polarrigg

Det begynte med en klynge Moelven brakker. Den gangen var arbeidsbrakker for anleggsarbeidere og gruvearbeidere.

Da de skulle selges, så Mary-Ann Dahle potensialet i bygningene. Med ukuelig pågangsmot kjøpte hun hele bygningsmassen og begynte gradvis å gjøre brakkene om til et overnattingssted som kunne tilby reisende til Svalbard noe autentisk og unikt, noe utenom den vanlige internasjonale hotellstandarden som allerede fantes på øya. Hun ville by gjestene noe som smakte mer av Svalbard, av gruvedriften og av fangstlivet som har satt sitt preg på øya gjennom de siste generasjonene.

Dette var i 1999. Siden den gang har det vokste frem et overnattingssted med sjel som gjenspeiler Svalbards historie og atmosfære. Brakkene har fått et annet utseende, både når det gjelder interiør og eksteriør – men likevel uten å miste sitt autentiske og unike preg av Svalbard. 

År for år har polarriggen vokst frem under Mary-Ann Dahles idérike og kreative ånd, med stadig nye rom, nye fasiliteter og forbedret komfort.

I dag består Mary-Ann's Polarrigg av et hyggelig Svalbardtun omgitt av tre bygninger; Gruveriggen, Luksusriggen og Transportriggen, som til sammen huser hele 76 sengeplasser fordelt på 17 enkle og 19 doble rom, fire familie rom og en suite. AuroraSpa og restauranten Vinterhagen.

   

Postboks 17, 9171 Longyearbyen  |  Tel + 47 79 02 37 02  |  E-mail info@polarriggen.com

 sitemap
Admin